DR - Umanjivači vlage

DR

KATALOG (PDF)

Povišen nivo vlage je štetan kako za ljude, životinje i biljke, tako i za stvari i poslovne aktivnosti, koje zavise od fizičkog stanja stvari smeštenih u određenim prostorijama. Radi zaštite zdravlja ljudi, kao i zaštite stvari i dobara od oštećenja i uništenja, oduvek su se preduzimale raznovrsne mere i sistemi za umanjenje vlage Najčešće se koriste tri sistema za smanjenje vlage: absorpcija, grejanje i ventilacija i kondenzacija. Biemmedue DR aparati za umanjenje vlage rade na principu kondenzacije.

Zahvaljujući svom novom totalno ugrađenom i hermetičkom sistemu strujanju gasa, ovi aparati za umanjenje vlage omogućavaju velike uštede potrošnje energije dok u isto vreme dosežu veoma visok nivo efikasnosti: do 80 litara izvučene vode za 24 časa. U radu ne proizvode nikakvo zagađenje, jer koriste okolini srodan rashladni gas R407C. Totalno su automatski i radiće i na ekstremno niskim temperaturama unutar kojih se opseg relativne vlažnosti kreće od 40 do 100%. Veoma su jednostavni za upotrebu i ne zahtevaju održavanje. Čim se dostigne nivo vlažnosti, mašina će automatski stati i nastaviti sa odleđivanjem bez ručne intervencije.

DR aparati za umanjenje vlage imaju moderan i funkcionalan izgled što im omogućava da se koriste u svim okruženjima bilo domaćem, uslužnom ili industrijskom. Kompaktni su i snažni, a njihove dimenzije i težine su smanjene do maksimuma da bi omogućile veliku pokretljivost. Perfektno adaptirani za najzahtevnije industrijske potrebe, DR aparati za umanjenje vlage ostaju ipak laki za transport, pomeranje i skladištenje. Posebno veliki točkovi omogućavaju lako pomeranje čak i na grubim površinama i njihova čvrstina ih čini idealno pogodnim za upotrebu u teškim uslovima kakvi su na gradilištima i u industriji. DR aparati za umanjenje vlage obezbeđuju visoku pouzdanost, optimalni učinak, visoku pokretljivost, smanjeno održavanje, jednom rečju, nepobedivi kvalitet.

PRIMENE:

  • LABARATORIJE I SKLADIŠTA: drvo i materijali od gvožđa, tkanine, papir, koža, C.E.D., kompjuterske sobe itd.
  • ZGRADE: hoteli, kancelarije, sportski centri, prostorije za rekreaciju, bazeni, rehabilitacioni centri, izložbeni prostori, privatne kuće, podrumi; polaganje i sušenje parketa, pokrivanje itd.
  • PROIZVODNJA HRANE: proizvodnja hrane, fabrike vina, mlekare, sušenje mesa, kobasica i proizvodnja meda, pekare, proizvodnja cigareta, stočne hrane, testa, brašna i skladištenje đubriva; staklenici, odgajivačnice itd.
  • OBJEKTI POD ZAŠTITOM: istorijska mesta, biblioteke, muzeji, crkve, umetničke galerije itd.
  • PRODAVNICE: apoteke, cvećare, frizerski saloni, pekare, prodavnice krzna, hemijsko čišćenje itd.
  • RESTAURACIJA prostorija oštećenih poplavom ili hidrauličkim udarom.
  • NAJAMNE KOMPANIJE.

ARCOTHERM

Grejači na gas, dizel i kerozin

GP - Mobilni grejači na propan gas

GP

KATALOG (PDF)

Ručni (GP/M) ili automatski (GP/A), viseći ili mobilni, mogu se koristiti na gradilištima, u staklenicima, na farmama, isto kao i u prostorijama gde je potrebno dehidriranje, isušivanje, odmrzavanje i grejanje. Zbog direktnog sagorevanja i korišćenja propan gasa, grejači GP su idealni i za fertilizaciju ugljenika iz zaštićenih kultura. Pouzdani su, jednostavni za upotrebu i sigurni zahvaljujući kontrolnim funkcijama, koje u slučaju kvara, isključuju uređaj.

VISOKA EFEKTIVNOST

Zahvaljujući perfektnom sagorevanju propan gasa, ostaci sagorevanja su minimalni a termička efikasnost velika: približno 100%.

TRENUTNA TOPLOTA

Laki su za transport bilo gde da se ukaže potreba za njima. Momentalno počinju sa radom i prema datim uslovima maksimalno proizvode topli vazduh.

POUZDANOST

Zahvaljujući odabiru odgovarajućih materijala i proizvodnji pod strogom kontrolom, grejači GP se odlikuju velikom pouzdanošću da bi omogućili veliku pokretljivost.

JUMBO - MOBILNI GREJAČI VELIKE SNAGE

JUMBO

KATALOG (PDF)

NAJFLEKSIBILNIJI ODGOVOR ZA PROBLEME ZAGREVANJA U INDUSTRIJI, TRGOVINI, POLJOPRIVREDI, GRAĐEVINARSTVU I PROSTORIMA ZA REKREACIONE I SPORTSKE AKTIVNOSTI

JUMBO mobilni grejači su vrh ARCOTHERM modela u smislu izlaznih vrednosti i efikasnosti. Oni daju trenutnu, efikasnu fleksibilnu toplotu uvek kada klimatski uslovi to zahtevaju. Možete da birate gorivo, takođe, uključujući kerozin, gasno gorivo, propan gas ili prirodan gas. Trajnost i pouzdanost su ugrađeni u svaki Arcotherm grejač. Oprema zadovoljava najviše međunarodne standarde tako da je osigurana sigurnost i satisfakcija kupaca čak i u najlošijim uslovima okruženja.

Primena: Postoji stotine hiljada mobilnih grejača u svakodnevnoj upotrebi širom sveta u brojnim i različitim industrijskim, komercijalnim, vrtarskim i poljoprivrednim primenama.

GRAEVINARSTVO

Sušenje betona, gipsanih radova, podova itd; zaštita od smrzavanja građevina u toku izvođenja; grejanje privremenih radnih stanica, radionica, kantina i kancelarija itd.

INDUSTRIJA I MOTORNA TRGOVINA

Grejanje opreme, radionica, servisnih stanica, garaža, laboratorija, skladišta hrane i pića.

IZLOŽBE, SPORTSKI I REKREACIONI CENTRI

Grejanje izložbi, cirkusa, sportskih i rekreacionih centara pod šatorima itd; grejanje specifičnih zona u okviru većih površina.

FARME I UZGOJ STOKE

Klimatska kontrola za bašte i staklenike; grejanje svinjaca, obora za stoku, štala, stočnih farmi, uzgajališta pečuraka, poljoprivrednih skladišta, tj. sušenja proizvedenih dobara.

EC - MOBILNI GREJAČI SA INDIREKTNIM SAGOREVANJEM

EC

KATALOG (PDF)

MODEL EC ARCOTHERM GREJAČA OBEZBEĐUJE ČISTU,TRENUTNU I EKONOMIČNU PROIZVODNJU TOPLOTE ZA SVAKU UPOTREBU

Liče na pločaste izmenjivače toplote sa dimnjakom za izbacivanje gasova i imaju termičku efikasnost od preko 80%. Uveliko se koriste u skladištima, hortikulturi i gajenju cveća, uzgoju stoke i građevinskom sektoru za sušenje, odmrzavanje i grejanje. Prilikom upotrebe u zatvorenom prostoru, instalacija malog dimnjaka povezanog sa spoljašnjim prostorom obezbeđuje odvođenje gasova. EC grejači sa indirektnim sagorevanjem su svestrani, pouzdani, laki za upotrebu i sigurni zahvaljujući sigurnosnim uređajima koji, u slučaju kvara, isključuju mašinu.

GE - Mobilni dizel grejači

KATALOG (PDF)

100% efikasni, idealni za upotrebu na gradilištima, skladištima i svim prostorijama sa zadovoljavajućom ventilacijom.

GA - Viseći grejači na propan gas

KATALOG (PDF)

Isključivo prilagođeni za zagrevanje staklenika i plastenika sa opsegom snage od 33 do 125kW.

FARM - Viseći grejači na gas, dizel ili kerozin

KATALOG (PDF)

Širokog opsega snage do 220kW, sa mogućnošću odabira pogonskog goriva, predstavljaju idealno rešenje za zagrevanje staklenika i plastenika.

CONFRONT - Stojeći grejači na dizel

KATALOG (PDF)

Snage od 35 do 70kW, za zagrevanje radionica i malih proizvodnih pogona.

SP - Stojeći grejači na gas, dizel ili kerozin

KATALOG (PDF)

Širokog opsega snage do 220kW, sa mogućnošću odabira pogonskog goriva, predstavljaju idealno rešenje za zagrevanje sportskih dvorana, bazena, radionica.

FIRE - Stojeći grejači na dizel

KATALOG (PDF)

Inovacija iz Biemmedue - Infracrveni dizel grejaci sa Biemmedue gorionikom.

PHOEN - Stojeći grejači na dizel

KATALOG (PDF)

Portabl dizel grejaci sa indirektnim sagorevanjem sa dvostepenim gorionikom

PHOEN/N - Stojeći grejači na dizel

KATALOG (PDF)

Portabl gasni grejaci sa indirektnim sagorevanjem sa dvostepenim gorionikom